Antena 3 CNN Externe Cum vede presa internaţională demisia lui Adrian Cioroianu

Cum vede presa internaţională demisia lui Adrian Cioroianu

Cum vede presa internaţională demisia lui Adrian Cioroianu
12 Apr 2008   •   10:33

Ştirea despre demisia ministrului român de Externe a fost preluată şi de marile agenţii de presă internaţionale. Agenţiile France Press, Reuters şi Associated Press au scris sămbătă despre ?demisia de onoare? a lui Adrian Cioroianu, în contextul morţii unui cetăţean român în Polonia. Agenţia France Press tratează pe larg demisia ministrului român de externe, Adrian Cioroianu. Jurnaliştii vorbesc despre incidentul care a dus la această decizie, dar şi despre faptul că premierul Tăriceanu a acceptat imediat demisia ministrului. France Press menţionează totodată şi gafa lui Cioroianu din noiembrie anul trecut, când vorbea despre deportarea infractorilor în deşert.

Tot despre gafele lui Adrian Cioroianu scrie şi agenţia Associated Press. Jurnaliştii fac referire la declaraţia lui Cioroianu de la finalul summit-ului NATO, când a zis că iubita lui a fost mai mediatizată decât el. Informaţiile au fost preluate şi de International Herald Tribune.
Ziarul online The Earth Times aminteşte un lucru foarte important şi anume că unul dintre criticii lui Adrian Cioroianu a fost chiar premierul Călin Popescu Tăriceanu. Totodată, ziarul face pe scurt profilul ministrului demisionar, precizând că este un istoric, care şi-a exercitat funcţia de ministru de Externe numai pentru un an.

Agenţia Reuters scrie despre demisia ministrului de Externe pe fondul scandalului din Polonia şi precizează că Executivul de la Bucureşti nu a ales încă un succesor pentru Adrian Cioroianu.

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close