Antena 3 CNN Externe Curaj extrem: O australiancă de 50 de ani a salvat un bărbat atacat de un rechin

Curaj extrem: O australiancă de 50 de ani a salvat un bărbat atacat de un rechin

Curaj extrem: O australiancă de 50 de ani a salvat un bărbat atacat de un rechin
12 Mai 2008   •   11:54

O australiancă în vârstă de 50 de ani, mamă a trei copii, a salvat de la moarte un bărbat de 37 de ani care fusese atacat de un rechin alb ucigaş de peste 4 metri. Joanne Lucas, a înotat până în locul unde Jason Cull se zbătea să supravieţuiască după ce fusese ranit de rechinul ucigaş şi l-a ajutat să ajungă la mal. Bărbatul înota cu delfinii când a simţit cum rechinul l-a apucat de picior, sfâşiindu-i gamba. Norocul său a fost că a reuşit să îşi înfigă degetele în ochii rechinului, care i-a dat drumul pentru câteva momente, suficiente pentru ca femeia să îl salveze.

Femeia a înotat mai mult de 91 de metri pentru a ajunge la Cull, şi a realizat că în orice moment rechinul s-ar putea întoarce. ?M-am gândit tot timpul că trebuie să ajung la mal înainte ca rechinul să vină după noi.? a declarat aceasta. ?Am acţionat din instinct, nu prea am avut timp să mă gândesc? a mai spus femeia care a mărturisit că întotdeauna s-a întrebat cum ar reacţiona în astfel de situaţii limită.

Jason Cull este în prezent în afara oricărui pericol, după ce a fost operat la un spital din Albany. Poliţia şi medicii au lăudat prezenţa de spirit de care a dat dovadă femeia care a sărit în ajutorul profesorului de 37 de ani, şi au declarat că ar trebui să i se acorde un premiu pentru curaj.

Numai anul trecut peste 71 de atacuri ale rechinilor au fost înregistrate pe plajele din întrega lume, victimele fiind mai ales înotători sau surferi. În Australia s-au produs 12 astfel de atacuri, niciunul fatal însă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close