Antena 3 CNN Externe Cursa pentru Casa Albă. Clinton şi McCain victorioşi în Florida (VIDEO)

Cursa pentru Casa Albă. Clinton şi McCain victorioşi în Florida (VIDEO)

Cursa pentru Casa Albă. Clinton şi McCain victorioşi în Florida <font color=red>(VIDEO)</font>
30 Ian 2008   •   08:31

Democrata Hillary Clinton şi republicanul John McCain au ieşit învingători în urma alegerilor primare din statul american Florida. Fosta primă doamnă a câştigat detaşat, cu 49 la sută, în timp ce veteranul John McCain s-a luptat umăr la umăr cu Mitt Romney. Victoria din Florida le măreşte celor doi şansele de a fi nominalizaţi oficial în cursa pentru Casa Albă. În timpul campaniei din Florida, candidaţii republicani s-au atacat reciproc, de la teme precum economia până la securitatea naţională. Sondajele îi arătau drept favoriţi pe fostul guvernator al statului Massachussetts, Mitt Romney, şi pe senatorul de Arizona, John McCain. Pe de altă parte, analiştii spun că alegerile primare din Florida ar putea însemna sfârşitul candidaturii lui Rudy Giuliani, considerat marele favorit al cursei republicane.

Giuliani şi-a făcut campanie în Florida până în ultimul moment. "Avem nevoie de cineva care a făcut lucruri măreţe în trecut. Eu sunt candidatul care are aşa ceva la activ, eu sunt candidatul care a fost supus încercărilor, eu sunt candidatul pregătit să conducă. Acum am nevoie de sprijinul vostru aici, în Florida", a declarat Giuliani alegătorilor.

Alegătorii au ştiut însă clar pentru ce au votat. "Economia şi războiul. Am votat pentru aceste două lucruri. Cred că avem nevoie de o armată puternică şi de impozite mai mici", a declarat un alegător. "Bineînţeles, economia. Am un fiu la facultate, care va merge la facultate şi care se întreabă ce viitor îl aşteaptă", spun oamenii preocupaţi de bunăstarea familiilor lor.

Din cauza datei la care au fost stabilite alegerile, democraţii nu şi-au făcut campanie în Florida. Însă au participat la procesul de vot. Victoria din Florida este importantă atât pentru Hillary Clinton, cât şi pentru John McCain.

Câştigătorul scrutinului din Florida ar putea beneficia de un avantaj semnificativ înaintea alegerilor din 5 februarie, organizate în peste 20 de state americane.

CLINTON Şi McCAIN CÂŞTIGĂTORI ÎN FLORIDA

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close