Antena 3 CNN Externe Cursa pentru Casa Albă. Fratele şi fiica lui John F. Kennedy îl susţin pe Obama

Cursa pentru Casa Albă. Fratele şi fiica lui John F. Kennedy îl susţin pe Obama

Cursa pentru Casa Albă. Fratele şi fiica lui John F. Kennedy îl susţin pe Obama
28 Ian 2008   •   09:29

Ted Kennedy, fratele fostului peşedinte John F. Kennedy şi liderul aripii liberale a Partidului Democrat, îl susţine pe Barack Obama în cursa pentru învestitura partidului la alegerilor prezidenţiale din noiembrie, potrivit presei americane. Decizia lui Edward Kennedy va fi anunţată oficial luni, în cadrul unei manifestaţii organizate de American University, în capitala Statelor Unite. Candidatul democrat Barack Obama nu a confirmat însă informaţia. Întrebat duminică de presă, în avionul care îl transporta la Birmingham, Alabama, în sudul Statelor Unite, Obama a declarat că a avut "numeroase discuţii cu Ted de când a intrat în cursa" pentru învestitura democrată, subliniind însă că numai el îşi poate anunţa poziţia.

Caroline Kennedy, fiica preşedintelui asasinat John F. Kennedy, i s-a alăturat deja lui Obama. Caroline Kennedy şi-a făcut publică admiraţia faţă de Obama, semnând în ediţia de duminică a New York Times un articol intitulat "un preşedinte ca tatăl meu". "Nu am avut niciodată un preşedinte care să îmi dea elanul pe care, spun oamenii, l-a dat tatăl meu. Dar pentru prima dată, cred că am găsit un om care ar putea fi acest preşedinte. Nu numai pentru mine, ci pentru o nouă generaţie de americani", scrie Caroline Kennedy.


Ted Kennedy reprezintă în Senatul american statul Massachussetts, situat în nord-estul Statelor Unite, iar Obama este senator de Illinois, stat din nordul SUA.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ion Iliescu, mesaj surpriză pe blogul personal
x close