Antena 3 CNN Externe Cursa pentru Casa Albă. Hillary Clinton a rămas fără strateg de campanie

Cursa pentru Casa Albă. Hillary Clinton a rămas fără strateg de campanie

Cursa pentru Casa Albă. Hillary Clinton a rămas fără strateg de campanie
07 Apr 2008   •   09:10
Mark Penn, strategul de campanie a lui Hillary Clinton, a demisionat. Decizia vine în urma dezvăluirilor potrivit cărora firma de relaţii publice Burson-Martsteller, al cărei preşedinte este Penn, ar fi colaborat cu Guvernul columbian. "După evenimentele din ultimele zile, Mark Penn a cerut să renunţe la funcţia de strateg de campanie al lui Hillary Clinton", precizează echipa de campanie a senatorului democrat de New York.

Firma de relaţii publice Burston-Masteller a fost angajată de Guvernul de la Bogota pentru a facilita adoptarea tratatului de liber schimb americano-columbian, căruia Hillary Clinton i se opune ferm.


Senatorul Mark Penn a cerut scuze fostei prime doamne pentru problema de imagine creată.

Pe de altă parte, Guvernul columbian a anunţat că va rezilia contractul cu Burson-Marsteller, specificând, totodată, că atitudinea lui Penn "denotă lipsă de respect pentru columbieni".

Totuşi, echipa de campanie a senatorului de New York a anunţat că "Mark and Penn, Shoen and Berland Associates Inc. vor contribui în continuare cu recomandări şi rezultate ale campaniei".

Retragerea lui Mark Penn reprezintă o altă lovitură pentru Hillary, care poartă o aprigă bătălie cu Barack Obama pentru a câştiga investitura democraţilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul
x close