Antena 3 CNN Externe Cursă strânsă pentru Casa Albă. Lupta Clinton-Obama continuă

Cursă strânsă pentru Casa Albă. Lupta Clinton-Obama continuă

<font color=red>Cursă strânsă pentru Casa Albă.</font> Lupta Clinton-Obama continuă
06 Feb 2008   •   16:50

Americanii din 24 de state au votat marţi într-un scrutin preliminar maraton pentru alegerea candidaţilor la funcţia de preşedinte al Statelor Unite. Cei doi candidaţi democraţi, Hillary Clinton şi Barack Obama, sunt în continuare cot la cot în cursa electorală. În tabăra republicanilor, rezultatele preliminare arată că senatorul de Arizona John McCain a obţinut victoria absolută în cursa pentru nominalizarea oficială. Atât Hillary Clinton, cât şi Barack Obama s-au declarat mulţumiţi de rezultatul din ?Super-marţea? preliminarelor. Ambii candidaţi au obţinut exact ce şi-au propus.

Hillary a mizat pe susţinerea statelor mari, precum New York sau California, care să-i aducă un număr mare de delegaţi la convenţia din august. A obţinut victoria în 8 astfel de state. Barack Obama, pe de altă parte, a mizat pe susţinerea a 13 state. Acestea sunt însă mai mici şi aduc un număr mai mic de delegaţi cu drept de vot în convenţie. Cu toate astea, şi Barack Obama s-a declarat mulţumit că a rămas în cursa pentru prezidenţiale.

Analiştii politici din Statele Unite se aşteaptă la un adevărat război în următoarele două luni între Hillary Clinton şi Barack Obama, mai ales că mulţi dintre americani cred că unul dintre ei va deveni preşedintele Statelor Unite.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close