Antena 3 CNN Externe Cutremur de 5,2 pe scara Richter în Ucraina, resimţit "destul de puternic" în Estul României

Cutremur de 5,2 pe scara Richter în Ucraina, resimţit "destul de puternic" în Estul României

Cutremur de 5,2 pe scara Richter în Ucraina, resimţit "destul de puternic" în Estul României
07 Mai 2008   •   11:36

Cutremul de 5.2 grade pe scara Richter în Ucraina. Seismul a avut loc miercuri dimineaţă, în sudul ţării şi s-a resimţit şi în localităţi din estul României. ?Cutremurul a avut loc la o adâncime de 40 de kilometri. Acesta s-a resimţit şi pe teritoriul românesc, până în prezent având confirmări de la staţia din Constanţa. Probabil că intensitatea acestuia pe teritoriul românesc este de două-trei grade pe scara Mercalli, astfel că nu a creat probleme deosebite?, a precizat Gheorghe Mărmurea, directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Totui cititorii site-lui Antena3.ro spun că miercuri cutremurul din Ucraina s-a resimţit "destul de puternic" în mai multe localităţi din Estul ţării: Iaşi, Tulcea, Galaţi, Constanţa. De asemenea, cutremurul s-a resimţit şi la Chişinău, unde a avut magnitudinea de 5 pe scara Richter. Epicentrul cutremurului a fost localizat de autorităţile de la Chişinău în Marea neagră. Seismul a avut loc la ora 11.00. Cititorii site-ului Antena3.ro spun că deşi "destul de puternic", acest cutremur a durat doar câteva secunde.

Tot miercuri a avut loc un cutremur de 4,8 pe scara Richter şi în Bulgaria. Seismul a fost resimţit în districtele Dobrici şi Silistra, din sud-estul Bulgariei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close