Antena 3 CNN Externe Cutremurul din China: 32.000 de morţi şi peste 220.000 de răniţi (VIDEO)

Cutremurul din China: 32.000 de morţi şi peste 220.000 de răniţi (VIDEO)

Cutremurul din China: 32.000 de morţi şi peste 220.000 de răniţi <font color=red>(VIDEO)</font>
18 Mai 2008   •   09:56

Bilanţul victimelor cutremurului care a zguduit China acum 6 zile continuă să crescă. Guvernul chinez a anunţat că peste 32.000 de oameni au murit, iar bilanţul este încă provizoriu. Oficialii de la Beijing estimează că numărul victimelor depăşeşte 50.000. O nouă şi puternică replică seismică, de 6,1 grade pe scaqra Richter, a stârnit sâmbătă panică în China, în regiunea devastată de marele cutremur de luni.

Echipele de salvare continuă să aducă la lumină supravieţuitori, care au rezistat, ca prin minune, sub dărâmături. Mii de oameni sunt încă îngrpaţi sub ruine, iar şansele lor de supravieţuire scad cu fiecare oră care trece. În acest timp, sinistraţii se confruntă cu noi ameninţări: inundaţiile şi epidemiile.

În mai multe regiuni a început deja să plouă, iar oamenii sunt descurajaţi. O echipă de intervenţie din Rusia şi una din Japonia au venit să-i ajute pe soldaţii chinezi. Salvatorii sunt nevoiţi să sape uneori cu mâinile goale ca să poată ajunge la persoane blocate. Oficialii chinezi, în frunte cu preşedintele Hu Jintao, fac în fiecare zi excursii în zonă şi îi îndeamnă pe soldaţi să nu renunţe.



China a primit deja ajutoare în valoare de aproape un miliard de dolari din partea mai multor ţări. Televiziunea chineză organizează un uriaş teledon pentru victimele cutremurului.

Antena 3

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close