Antena 3 CNN Externe Cutremurul din China. Numărul victimelor ar putea depăşi 50.000

Cutremurul din China. Numărul victimelor ar putea depăşi 50.000

Cutremurul din China. Numărul victimelor ar putea depăşi 50.000
15 Mai 2008   •   13:10

Bilanţul victimelor cutremurului care a devastat China în urmă cu trei zile a depăşit 19.500 de morţi, în provincia Sichuan, în urma unui bilanţ al autorităţilor locale, citate de China Nouă. Iar Guvernul chinez a anunţat că numărul morţilor ar putea atinge cifra de 50.000 de persoane. Alte zeci de mii de oameni sunt daţi dispăruţi. Echipele de salvare se luptă să scoată din dărâmături miile de oameni îngropaţi de vii. Şansele de a-i găsi în viaţă sunt tot mai mici.

IMAGINI DIN REGIUNEA AFECTATĂ DE CUTREMUR

Zeci de mii de sinistraţi aşteaptă disperaţi ajutoare. Sute de elicoptere ale armatei aruncă pachete cu alimente în regiunile blocate. În aceeaşi zonă, alte echipe de intervenţie luptă să acopere o spărtură apărută într-un baraj. Oamenii ştiu că, dacă peretele cedează, va fi un nou dezastru.

900 de turişti străini, americani, britanici şi francezi au rămas izolaţi în regiunile devastate de cutremur. Potrivit oficialilor, toţi sunt în afara oricărui pericol. Deşi au acceptat ajutoarele internaţionale, autorităţile chineze au refuzat accesul echipelor străine de intervenţie, invocând problemele de comunicare. Totuşi oficiali au permis accesul unei echipe de intervenţie din Japonia.

Potrivit estimărilor, seismul de 7,9 pe scara Richter a afectat 10 milioane de oameni.

Vedeţi imagini de la cutremur surprinse de un amator




Antena3.ro

×
Parteneri
Atac cu rachete, lansat de teroriștii Hamas asupra Tel Avivului
x close