Antena 3 CNN Externe Dalai Lama ameninţă că se retrage, dacă adepţii săi continuă violenţele în Tibet

Dalai Lama ameninţă că se retrage, dacă adepţii săi continuă violenţele în Tibet

Dalai Lama ameninţă că se retrage, dacă adepţii săi continuă violenţele în Tibet
19 Mar 2008   •   08:03

Conducătorul spiritual al budiştilor tibetani, Dalai Lama a avertizat că se va retrage dacă adepţii săi continuă acţiunile violente în Tibet. Dalai Lama a respins acuzaţiile autorităţilor chineze, potrivit cărora s-ar fi aflat la originea revoltei de săptămâna trecută. În Tibet, situaţia pare să se fi calmat, dar tibetanii din alte provincii chineze au continuat şi ieri protestele.

Televiziunea de stat din China a difuzat ieri noi imagini ale ciocnirilor de vineri, din capitala Tibetului, Lhasa. Autorităţile de la Beijing se străduiesc să arate că intervenţia dură a forţelor de securitate a fost provocată de violenţa manifestanţilor tibetani.

Dalai Lama, adept al non-violenţei, a fost acuzat de guvernul chinez că ar fi pus la cale răscoala. Conducătorul budist, aflat în exil în India, i-a invitat pe liderii chinezi la dialog şi le-a cerut compatrioţilor săi să păstreze calmul.

Autorităţile chineze au anunţat că peste 100 de tibetani s-au predat poliţiei şi au recunoscut participarea la revolte. Noi proteste s-au înregistrat ieri în provincia Gansu din nord-vestul Chinei, unde, potrivit guvernului tibetan în exil, 19 manifestanţi ar fi fost împuşcaţi mortal.

Manifestaţiile împotriva represiunii din Tibet au continuat şi în alte ţări ale lumii. La Bruxelles, poliţia a intervenit în forţă după ce mai mulţi protestatari au încercat să forţeze intrarea într-un sediu diplomatic chinez.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ultimele informaţii despre starea lui Florin Piersic
x close