Antena 3 CNN Externe Dalai Lama, internat într-un spital din Bombay

Dalai Lama, internat într-un spital din Bombay

Dalai Lama, internat într-un spital din Bombay
29 Aug 2008   •   13:23

Tibetanii sunt îngrijoraţi de starea de sănătate a liderului lor spiritual, Dalai Lama, după ce acesta a fost internat joi la clinica ?Lilavati? din Bombay. Motivul internării lui Dalai Lama a fost o durere abdominală care îl deranja pe acesta de ceva timp.

Din fericire, conform spuselor doctorilor care l-au examinat, nu există motive de reală îngrijorare. După o examinare amănunţită a stării de sănătate a lui Dalai Lama, doctorii au declarat publicaţiei ?Le Figaro? că acesta este în afara oricărui pericol şi că singura recomandare a fost să se odihnească.

De la aflarea veştii, călugării tibetani s-au rugat în continuu pentru ca starea de sănătate a lui Dalai Lama să se imbunătăţească. Potrivit lui Tenzin Tsundue, poet şi militant pentru cauza tibetană, toţi tibetanii sunt îngrijoraţi pentru Dalai Lama şi, implicit, pentru viitorul Tibetului.

Miercuri, înainte de a se interna în spital, Dalai Lama şi-a anulat toate întâlnirile pe care şi le programase pentru următoarele trei săptămâni din motiv de epuizare. Acesta urma să călătorească în Mexic şi Republica Dominicană.

În vârstă de 73 de ani, Dalai Lama a mai avut probleme de sănătate şi în 2002, când a fost internat în spitalul din Bombay tot din cauza unor dureri de stomac care au fost tratate cu antibiotice.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close