Antena 3 CNN Externe Dalai Lama nu este de acord cu boicotarea Jocurilor Olimpice de la Beijing

Dalai Lama nu este de acord cu boicotarea Jocurilor Olimpice de la Beijing

Dalai Lama nu este de acord cu boicotarea Jocurilor Olimpice de la Beijing
12 Apr 2008   •   18:53

Liderul spiritual tibetan nu este de acord cu boicotarea Jocurilor Olimpice de la Beijing, din luna august. În cadrul unei emisiuni de televiziune americane, Dalai Lama a reafirmat că nu este împotriva Chinei şi că nu doreşte o separare a Tibetului de China. Dalai Lama se află în Statele Unite, pentru o serie de conferinţe pe teme de spiritualitate.

Întrebat dacă doreşte ca preşedintele Statelor Unite, dar şi alţi lideri mondiali, să ia în considerare posibilitatea de a boicota ceremonia de deschidere, pentru a sprijini astfel eforturile depuse în Tibet, Dalai Lama a afirmat însă că aceasta ?depinde de ei?.   Dalai Lama a subliniat că nu le poate cere militanţilor pro-Tibet să nu mai protesteze faţă de China, pentru că sprijină în totalitate dreptul la libera exprimare.

Dalai Lama se va afla în Statele Unite timp de două săptămâni. Prima oprire a laureatului Nobel pentru pace este în oraşul Seattle, unde va susţine mai multe conferinţe despre spiritualitate. Este cea de-a doua vizită pe care Dalai Lama o efectuează în străinătate, de la izbucnirea violenţelor din Tibet.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close