Antena 3 CNN Externe Dalai Lama se declară pregătit pentru o întrevedere cu preşedintele chinez

Dalai Lama se declară pregătit pentru o întrevedere cu preşedintele chinez

Dalai Lama se declară pregătit pentru o întrevedere cu preşedintele chinez
20 Mar 2008   •   16:45

Liderul spiritual tibetan aflat în exil, Dalai Lama, a declarat că este pregătit pentru o întâlnire cu preşedintele chinez Hu Jintao dacă primeşte acordul din partea Beijing-ului. El a declarat că s-ar putea întâlni cu liderii de la Beijing după încheierea crizei tibetane.
Liderul spiritual tibetan a făcut apel miercuri la comunitatea internaţională pentru rezolvarea conflictului din Tibet, prin intermediul "dialogului" cu China. El a mai cerut Beijingului să dea dovadă de "reţinere" în gestionarea violenţelor.

Tenzin Taklha, unul din consilierii lui Dalai Lama, care locuieşte în exil la Dharamsala, în nordul Indiei, din 1959, a sugerat că ?cele două părţi, preşedintele chinez Hu Jintao şi Dalai Lama, trebuie să locuiască şi să dialogheze împreună?.

În urma conflictului din Tibet, autorităţile chinezilor au anunţat că sunt 13 victime, în timp ce guvernul tibetan menţionează că sunt cel puţin 100 de morţi, nu numai în Tibet, ci şi în alte regiuni unde s-au propagat protestele.

Dalai Lama a făcut din nou apel la "presa internaţională să meargă acolo". "Comunitatea internaţională trebuie să ştie ce se întâmplă în Tibet".

Premierul britanic Gordon Brown a declarat că în urma connvorbirii cu omologul său chinez, Wen Jiabao a aflat că acesta ar fi dispus să demareze un dialog cu Dalai Lama cu două condiţii pe care liderul spiritual tibetan le-a îndeplinit deja: să nu sprijine independenþa totală a Tibetului şi să renunţe la violenţă".

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close