Antena 3 CNN Externe Danemarca suspendă ajutorul pe care îl oferă Egiptului, ca urmare a băii de sânge de la Cairo

Danemarca suspendă ajutorul pe care îl oferă Egiptului, ca urmare a băii de sânge de la Cairo

Danemarca suspendă ajutorul pe care îl oferă Egiptului, ca urmare a băii de sânge de la Cairo
15 Aug 2013   •   11:47

Danemarca a anunţat joi că va suspenda ajutorul pe care îl oferă Egiptului, a doua zi după baia de sânge provocată de dispersarea violentă a manifestaţiilor de la Cairo, informează AFP.
   
"Danemarca are două proiecte de colaborare directă cu Guvernul şi instituţiile publice egiptene, iar de-acum vor fi suspendate", a declarat pentru cotidianul Berlingske ministrul pentru Ajutor şi Dezvoltare Christian Friis Bach.
   
"Este o reacţie la evenimentele sângeroase şi la foarte regretabila întorsătură pe care a luat-o evoluţia democraţiei", a adăugat el.
   
Valoarea ajutorului nu este mare, Copenhaga acordând 30 de milioane de coroane daneze (patru milioane de euro) pentru două proiecte, unul prin intermediul Organizaţiei Internaţionale a Muncii, iar celălalt prin intermediul Băncii Mondiale.
   
Friis Bach şi-a exprimat dorinţa ca Uniunea Europeană să examineze ajutorul pe care îl oferă Egiptul. Danemarca finanţează o parte din acest ajutor, iar ministrul a anunţat pentru Berlingske că Guvernul danez ia în calcul să-şi suspende contribuţia.
   
Operaţiunile lansate miercuri de dispersare a unor manifestanţi care reclamă reîntoarcerea la putere a preşedintelui islamist Mohamed Morsi s-au soldat cu aproximativ 280 de morţi, potrivit unui bilanţ oficial, şi 2.200, potrivit Fraţilor Musulmani egipteni.
   

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close