Antena 3 CNN Externe Date despre un milion de clienţi ai unor bănci, de vânzare pe eBay pentru 35 de lire sterline

Date despre un milion de clienţi ai unor bănci, de vânzare pe eBay pentru 35 de lire sterline

Date despre un milion de clienţi ai unor bănci, de vânzare pe eBay pentru 35 de lire sterline
26 Aug 2008   •   13:32

Informaţiile personale a peste un milion de clienţi ai unor bănci au fost găsite pe hard disk-ul unui computer vândut pe internet, pe site-ul eBay. Ceea ce e şi mai incredibil este faptul că preţul tranzacţiei a fost de numai 35 de lire sterline. Informaţiile de o importanţă deosebită aparţin companiilor ?American Express?, ?NatWest? şi ?Royal Bank? din Scoţia.

Cea mai mare parte din datele personale găsite pe computer erau strânse de la persoanele care doreau să-şi facă un card la respectivele companii. Datele cuprindeau absolut toate detaliile necesare unui infractor pentru a scoate bani din contul altor persoane: nume, adrese, semnături în formă electronică, numere de cont şi de telefon.

Computerul a fost scos la licitaţie pe eBay de către un fost angajat al uneia dintre companiile afectate. De asemenea, este posibil ca băncile implicate în acest incident să fie amendate. Pierderea acestor informaţii reprezintă o încălcare gravă, de către bănci, a Legii Protecţiei Datelor.

Incidentul este cu atât mai grav cu cât vine în urma anunţului făcut de Ministerul de Interne Britanic că a pierdut un laptop cu datele a peste 127 000 de deţinuţi.

Potrivit unei declaraţii date publicaţiei ?Daily Mail? de către un specialist IT, aceste informaţii valorează milioane de lire sterline şi ar putea declanşa un val de fraude.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close