Antena 3 CNN Externe Datele scandalului fără precedent din Franţa. De unde a început totul în cazul preşedintelui Sarkozy

Datele scandalului fără precedent din Franţa. De unde a început totul în cazul preşedintelui Sarkozy

Datele scandalului fără precedent din Franţa. De unde a început totul în cazul preşedintelui Sarkozy
de O.P.    |    01 Iul 2014   •   12:11

Dezvaluirile privind continutul discutiilor dintre Nicolas Sarkozy si avocatul sau, Thierry Herzog, ambii in centrul unei anchete vizand un presupus trafic de influenta, zguduie lumea politica si judiciara din Franta.

Iata principalele momente ale acestui scandal.

19 aprilie 2013: judecatorii ancheteaza acuzatiile privind finantarea campaniei din 2007 a lui Nicolas Sarkozy de catre regimul libian a lui Mouammar Kadhafi, acuzatii formulate de Ziad Takieddine, el insusi investigat pentru rolul sau de intermediar intr-o tranzactie cu arme in cadrul dosarului financiar al afacerii Karachi.

Omul de afaceri nu a reusit sa furnizeze insa dovezi. Ulterior, mai multi demnitari libieni au afirmat, fara o oferi elemente materiale, ca finantarea a existat totusi, versiune dezmintita de alti oficiali cu greutate ai regimului.

3 septembrie 2013: magistratii decis punerea sub ascultare a fostului presedinte, precum si a doi fosti ministrii de interne, Claude Gueant si Brice Horteferux.

17 ianuarie 2014: procesele verbale ale interceptarilor telefonice sunt trimise la parchetul financiar.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro

×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close