Decalogul unui mafiot: poruncile pe care un soldat din Cosa Nostra nu trebuie să le încalce

04 Iul 2008   •   22:06
Decalogul unui mafiot: poruncile pe care un soldat din Cosa Nostra nu trebuie să le încalce
Regulile ce trebuie respectate de un mafiot sunt rigide şi dactilografiate cu litere majuscule, în cazuri extreme aplicându-se pedeapsa cu moartea dacă nu sunt respectate. Pentru a fi un mafiot perfect trebuie să respecţi întotdeauna cele zece pornuci. Decalogul „mafiotului perfect” s-a regăsit printre documentele găsite de poliţia din Palermo în ascunzătoarea fostului boss al Mafiei, Salvatore Lo Piccolo, arestat în noiembrie anul trecut.

Cotidianul Il Giornale a publicat decalogul care conţine reguli ce au drept obiectiv evident păstrarea în primul rând a caracterului secret al organizaţiei criminale şi, fireşte, reglementarea detaliată a comportamentelor „bărbaţilor de onoare”. Andrei Bădin a publicat pe blogul său personal aceste porunci:

1. Nu te poţi prezenta singur unui alt prieten al nostru - dacă nu o face un al treilea.
2. Să nu te uiţi la soţiile prietenilor noştri.
3. Să nu faci cumetrie cu poliţiştii.
4. Să nu frecventezi nici cârciumi nici cluburi.
5. Obligativitatea de a fi în orice moment disponibil, chiar dacă soţia este pe punctul de a naşte.
6. Să respecţi în mod categoric întâlnirile.
7. Trebuie să manifeşti respect faţă de soţie.
8. Când eşti chemat pentru a se afla ceva trebuie să spui adevărul.
9. Să nu-ţi însuşeşti bani care nu-ţi aparţin şi care sunt ai altor familii.
10. Organizaţia pune un veto pentru „cei care au comis trădări sentimentale în familie” şi, în sfârşit, pentru „cei care au un comportament foarte urât şi care nu respectă valorile morale”.

Pe lângă cele patru foi care conţineau regulile pe care trebuie să le respecte un mafiot perfect, poliţia a sechestrat şi o iconiţă sfântă cu formula rituală de afiliere: „Jur să fiu credincios faţă de Cosa Nostra, iar dacă ar fi să trădez, fie ca trupul meu să ardă, aşa cum arde această imagine”, mai scrie Andrei Bădin pe blogul său.

Antena3.ro

Alegeri 2020
Parteneri
x close