Antena 3 CNN Externe Delegaţii Uniunii Democratice de Centru din Elveţia nu recomandă extinderea liberei circulaţii pentru români

Delegaţii Uniunii Democratice de Centru din Elveţia nu recomandă extinderea liberei circulaţii pentru români

Delegaţii Uniunii Democratice de Centru din Elveţia nu recomandă extinderea liberei circulaţii pentru români
29 Noi 2008   •   19:32

Uniunea Democratică de Centru din Elveţia s-a reunit vineri la Dietikon pentru a examina proiectul de liberă circulaţie a persoanelor care va fi supus votului prin referendum la 8 februarie 2009 şi a decis să recomande respingerea acestuia, cu o majoritate zdrobitoare. În ?contextul situaţiei economice marcate de criza financiară şi a unei recesiuni care se conturează din ce în ce mai clar, extinderea liberei circulaţii a persoanelor ar putea avea consecinţe fatale? pentru Elveţia, avertizează membrii formaţiunii politice, şi aminteşte că ţările cele mai sărace au fost întotdeauna cele care au avut cel mai mult de câştigat de pe urma liberei circulaţii a persoanelor.
Reprezentanţii UDC sunt de părere că extinderea liberei circulaţii la România şi Bulgaria va duce la creşterea şomajului în rândul elveţienilor şi la creşterea criminalităţii. ?La modul general, libera circulaţie a persoanelor are ca efect faptul că românii şi bulgarii - şi în mod special romii - obţin practic un drept de imigrare liberă în Elveţia. Dar şi mai grav - UE negociază deja termenii unei aderări a Turciei şi Croaţiei?, afirmă UDC.
Parlamentul elveţian a decis în luna iunie să organizeze un referendum în cadrul căruia cetăţenii să îşi exprime în acelaşi timp părerea faţă de extinderea pentru România şi Bulgaria a liberei circulaţii şi confirmarea actualului acord cu UE pe această temă. Referendumul va avea loc pe 8 februarie 2009.
Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close