Antena 3 CNN Externe Deputaţii georgieni la un pas de a se lua la bătaie

Deputaţii georgieni la un pas de a se lua la bătaie

Deputaţii georgieni la un pas de a se lua la bătaie
12 Mar 2008   •   09:47

Scandal în Parlamentul georgian unde deputaţii opoziţiei au întrerupt în mod violent o şedinţă, nemulţumiţi de schimbările propuse de putere la legea electorală. Luna viitoare, în Georgia au loc alegeri legislative, iar pe străzi 2.000 de oameni au susţinut organizarea de alegeri corecte. Scena a avut loc marţi în Legislativul de la Tbilisi. Parlamentarii din cele două tabere şi-au adus insulte şi acuzaţii minute în şir.

Aleşii georgieni au fost la un pas de a se lua la bătaie. Deputaţii opoziţiei erau nemulţumiţi din cauza amendamentelor aduse la legea electorală. Ei spun că modificările îi pun în dezavantaj la alegerile parlamentare de luna viitoare. Între timp, circa 2.000 de cetăţeni au protestat în faţa Parlamentului. Aceştia, susţinători ai opoziţiei pro-ruse, nu s-au împăcat nici acum cu realegerea în ianuarie, a preşedintelui Mikhail Saakashvili, un aliat al Occidentului.

Unii dintre ei au intrat recent în greva foamei. Ei cer alegeri parlamentare corecte şi eliberarea protestatarilor anti-guvernamentali, arestaţi în noiembrie anul trecut de autorităţi. În ultimele luni, Georgia a fost marcată de crize politice şi proteste anti-prezidenţiale, iar alegerile care se apropie reaprind acţiunile de protest ale opoziţiei.

Antena 3

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close