Antena 3 CNN Externe Deţinuţii din Afganistan îşi pot vedea rudele prin videoconferinţă (VIDEO)

Deţinuţii din Afganistan îşi pot vedea rudele prin videoconferinţă (VIDEO)

Deţinuţii din Afganistan îşi pot vedea rudele prin videoconferinţă <font color=red>(VIDEO)</font>
14 Ian 2008   •   12:36

Deţinuţii din închisoarea de la baza militară Bagram din Afganistan îşi pot vedea rudele prin videoconferinţă. Crucea Roşie a lansat un program în colaborare cu armata americană, care le permite deţinuţilor din închisoarea de maximă securitate să vorbească timp de 20 de minute cu apropiaţii. Cei peste 600 de deţinuţi din închisoarea Bagram nu şi-au mai văzut familiile de când au fost condamnaţi şi încarceraţi. Mulţi nu mai aveau speranţe că rudele lor sunt în viaţă.

?Am crezut că tatăl nostru e mort, nu mai aveam speranţe că îl vom mai vedea vreodată. Acum sperăm din nou cu ajutorul Crucii Roşii şi sperăm să îl elibereze cu ajutorul lui Dumnezeu?, au declarat copiii unui condamnat. Accesul în baza militară este interzis. Aşa că reprezentanţii Crucii Roşii i-au convins pe americani să permită videoconferinţele.

Rudele merg la sediul organizaţiei din Kabul şi iau astfel legătura cu deţinuţii. Prima videoconferinţă a avut loc vineri dimineaţă. În doar 3 zile, peste 60 de familii au apelat la biroul Crucii Roşii. ?E un moment foarte emoţionant să vezi cum le vorbesc celor dragi. Cei mai mulţi nu şi-au văzut rudele de multă vreme şi acesta e primul contact vizual?, a declarat purtătorul de cuvânt al Crucii Roşii.

Reprezentanţii Crucii Roşii sunt singurii care au acces în închisoarea de la baza aeriană Bagram, aflată la 50 de kilometri nord de Kabul. Membrii organizaţiei internaţionale se ocupă şi de corespondenţa scrisă dintre deţinuţi şi familii. Cu toate acestea sunt obligaţi să ţină secrete informaţiile despre starea de sănătate a prizonierilor.

Deţinuţii îşi revăd rudele prin videoconferinţă

Antena 3

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close