Antena 3 CNN Externe Diaspora O româncă a fost condamnată pentru cel mai valoros furt individual din istoria Marii Britanii. "Un scenariu de Hollywood"

O româncă a fost condamnată pentru cel mai valoros furt individual din istoria Marii Britanii. "Un scenariu de Hollywood"

Un tribunal din Londra a condamnat-o miercuri la cinci ani şi jumătate de închisoare pe o româncă de 60 de ani care a furat diamante în valoare de 4,2 milioane de lire sterline din magazinul de bijuterii de lux Boodles.

O româncă a fost condamnată pentru cel mai valoros furt individual din istoria Marii Britanii. "Un scenariu de Hollywood"
Sursa foto: Poliția Metropolitană din Londra
de Alexandru Negrici    |    29 Iul 2021   •   17:18

"Credem că este vorba despre furtul individual cu cea mai mare valoare care a fost comis vreodată în ţară", a declarat procurorul Oliver Mosley.

Potrivit acestuia, furtul a fost "o conspiraţie cu cel mai ridicat grad de sofisticare".

Lulu Lakatos, tâlhara care a furat diamantele, a pretins în 2016 că era o expertă în pietre preţioase. 

Aceasta s-a prezentat sub pseudonimul"Anna" și a pretins că este mandatată de potenţiali clienţi ruşi pentru a evalua şapte diamante, conservate până la transferul lor într-o geantă cu lacăt, din seiful magazinului londonez Boodles.

Patronul magazinului, Nicholas Wainwright, a plecat pentru scurt timp să vorbească la telefon cu un potenţial cumpărător rus. 

Românca a schimbat atunci diamantele cu pietricele obişnuite, în doar câteva secunde, în faţa unei martore, graţie unei tactici extraordinare, care a fost totuşi filmată de camerele de supraveghere.

×
Subiecte în articol: Londra
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close