Antena 3 CNN Externe Diaspora Noi detalii cutremurătoare în cazul româncei, mamă a patru copii, găsită fără suflare într-un râu din Italia | Ar fi fost ucisă de angajatorul său

Noi detalii cutremurătoare în cazul româncei, mamă a patru copii, găsită fără suflare într-un râu din Italia | Ar fi fost ucisă de angajatorul său

Au apărut noi detalii cutremurătoare în cazul Anicăi Panfile, tânăra mamă găsită moartă într-un râu din Italia. Principalul suspect pentru crimă este chiar fostul său angajator, Franco Battaggia, supranumit ”Regele peștilor”.

Noi detalii cutremurătoare în cazul româncei, mamă a patru copii, găsită fără suflare într-un râu din Italia | Ar fi fost ucisă de angajatorul său
Sursa foto: Captură video Youtube / antennatre
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iun 2023   •   12:32

Anica Panfile, în vârstă de 31 de ani, mamă a patru copii, a fost ucisă, la jumătatea lunii mai, în Italia, acolo unde locuia de mai mulți ani. Criminalul este în continuare în libertate, dar anchetatorii au noi piste pe care le investighează.

După cum relatează Treviso Today, fostul său angajator, Franco Battaggia, în vârstă de 76 de ani, supranumit ”Regele peștilor”, a fost înscris în registrul suspecților de omor.

Carabinierii au descins luni, 12 iunie, la domiciliul lui din Arcade, în via Trieste, și la magazinul ”Il Tiburon” din Spresiano.

Mașinile bărbatului au fost ridicate, precum și alte materiale care ar fi de interes în anchetă. Battaggia, chestionat de mai multe ori de carabinieri, ar fi recunoscut că a fost poate ultima persoană care a văzut-o pe femeie în viață, fiind surprinși de niște martori și de camere de luat vederi din zonă chiar în apropierea locuinței bătrânului de 76 de ani. Bărbatul și Anica se cunoșteau foarte bine: femeia a lucrat pentru el.

Citeşte şi: O româncă, mamă a patru copii, dispărută în Italia, a fost găsită moartă într-un râu

Răsturnare de situaţie în cazul morţii Anicăi Panfile

Noua ipoteză anchetată de procurori este că între româncă și criminal s-ar fi iscat o ceartă puternică, foarte probabil de la o datorie neachitată.

Polițiștii italieni sunt siguri că nu a fost un act premeditat. Anica îl știa bine pe criminal. Datele culese până acum arată că cei doi s-au întâlnit la prânz, pe 18 mai, adică în ziua în care partenerul de viață i-a anunțat dispariția.

Anica Panfile și ucigașul ei s-au văzut, având de lămurit chestiuni de ordin financiar. Se crede că aceasta ar fi avut o datorie de 10.000 de euro pe care românca o avea de returnat, scrie Corriere della Sera.

Citeşte şi: O maşină cu numere româneşti, folosită la o crimă din Bulgaria, găsită incediată

Battaggia are antecedente penale, iar în 2011 a terminat de executat o pedeapsă de 21 de ani de închisoare pentru uciderea unui rival, un anume Vincenzo Ciarelli, în anul 1988.

”Timp de cinci ani mi-a dat o mână de ajutor în magazinul meu de pește. Când contractul a expirat m-a rugat să nu-l reînnoiesc, pentru că găsise un loc de muncă mai confortabil. Îmi pare rău, pentru că a fost o colaboratoare excelentă”, a declarat Battaggia.

Citeşte şi: "Raiul şi-a vărsat toate lacrimile". Tatăl lui Robert, românul mort în Italia, a fost adus pe targă la înmormântarea fiului său

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

A ucis-o, iar trupul a fost aruncat în râul Piave

Anica Panfile a fost bătută până și-a dat ultima suflare. După comiterea crimei, ucigașul a aruncat cadavrul în râul Piave, foarte probabil fiind ajutat de un complice.

Trei zile mai târziu, la 21 mai, trupul româncei a ieșit la suprafață, lângă piciorul podului de pe autostrada care traversează orașul Spresiano.

Ținând cont de toate informațiile colectate până acum, anchetatorii au două certitudini: crima nu a fost premeditată (mai degrabă a fost rezultatul unui gest impulsiv) și Anica îl știa pe cel care a ucis-o.

Citeşte şi: Tânără de 28 de ani găsită moartă într-un apartament din Slatina | Concubinul femeii, în vârstă de 51 de ani, este principalul suspect

Cadavrul româncei în vârstă de 31 de ani a fost găsit în apele Piavei, pe 21 mai, în zona Spresiano (Treviso). Femeia, mamă a patru copii, era dispărută de joi, 18 mai. Anica plecase să lucreze în Arcade, un orășel din zona Treviso, dar nu se întorsese acasă.

La începutul după-amiezii, partenerul ei încercase să o sune, dar n-a răspuns nimeni la telefon, așa că, pentru că nu a venit acasă, a anunțat poliția.

Pe corpul victimei au fost găsite mai multe traumatisme care ar fi putut fi făcute de un obiect contondent. Anica nu ar fi murit înecată, nu i s-a găsit deloc apă în plămâni.

×
Subiecte în articol: romanca moarta Italia
Parteneri
Mugur Isărescu, BNR: "Previzionăm că preţul ţiţeiului nu se va linişti"
x close