Antena 3 CNN Externe Dictatorul african Robert Mugabe ia în colimator România

Dictatorul african Robert Mugabe ia în colimator România

Dictatorul african Robert Mugabe ia în colimator România
10 Dec 2007   •   18:51

Dictatorul african Robert Mugabe a criticat sever Germania, Suedia, Olanda şi Danemarca, calificându-le drept ?grupul celor patru? care fac jocul Marii Britanii şi izolează ţara pe care o conduce. De acuzaţiile lui Mugabe nu a scăpat însă nici România, stat prieten altădată cu tiranul din Zimbabwe. Deşi se proclamă partener al Africii, Uniunea Europeană atacă Zimbabwe prin ?grupul celor patru?, în timp ce ţări ca România, Italia, Spania, Franţa, Grecia, Belgia, Austria şi Finlanda preferă să păstreze tăcerea în ceea ce priveşte statul african. Acestea au fost reproşurile făcute de Mugabe, la Summit-ul UE-Africa. Şi România a fost prezentă la Summit-ul de la Lisabona, chiar prin preşedintele Traian Băsescu.

Nici Mugabe nu a scăpat însă fără a fi sancţionat. Iar cel mai vehement lider care l-a atacat pe dictator a fost cancelarul german. Angela Merkel i-a cerut chiar preşedintelui sud-african Thabo Mbeki să-l anunţe pe Mugabe că are de gând să atace Zimbabwe, cu atât mai mult cu cât alegătorii săi cer asta.

Robert Mugabe se află la cârma statului african Zimbabwe din 1980, numărându-se printre prietenii fostului dictator Nicolae Ceauşescu.

Sursa: All Africa

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close