Antena 3 CNN Externe Dietele bazate pe consumul redus de carbohidraţi pot cauza pierderi de memorie

Dietele bazate pe consumul redus de carbohidraţi pot cauza pierderi de memorie

Dietele bazate pe consumul redus de carbohidraţi pot cauza pierderi de memorie
14 Dec 2008   •   17:41

Cercetătorii britanici au descoperit că dietele alimentare care se bazează pe consumul redus de carbohidraţi pot provoca pierderi de memorie. Eliminarea consumului unor anumite produse alimentare, precum pastele făinoase sau cartofii, pot "înfometa" creierul atât de mult încât acesta să nu mai funcţioneze cum trebuie, potrivit unui studiu publicat de The Telegraf.
Studiul, efectuat pe un număr de 19 femei, cu vârste cuprinse între 22 şi 55 de ani, arată că persoanele care urmează astfel de diete bazate pe consumul scăzut de carbohidraţi suferă pierderi de memorie, la numai o săptămână de la începerea regimului.
Potrivit cercetătorilor, odată reintroduşi carbohidraţii în alimentaţie, funcţiile creierului revin la normal.
Motivul pentru care respectivele femei au obţinut un scor mic la testele de memorie constă în faptul că glucoza folosită de creier pentru energie este obţinută din carbohidraţii ce se regăsesc în anumite produse alimentare. Eliminarea acestora poate provoca probleme la nivelul atenţiei, memoriei de lungă şi scurtă durată, atenţiei vizuale, precum şi la nivelul orientării în spaţiu.
Astfel de diete sărace în carbohidraţi sunt folosite şi promovate de numeroase vedete de la Hollywood, printre care Renée Zellweger, fosta membră a trupei Spice Girl, Geri Halliwell, precum şi Jennifer Aniston, actriţa din popularul serial "Prietenii tăi/ Friends".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: dieta
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close