Antena 3 CNN Externe Din culisele summitului G8. Cum se distrează Sarkozy, Berlusconi şi Bush (VIDEO)

Din culisele summitului G8. Cum se distrează Sarkozy, Berlusconi şi Bush (VIDEO)

Din culisele summitului G8. Cum se distrează Sarkozy, Berlusconi şi Bush (VIDEO)
08 Iul 2008   •   20:25

Au venit în Japonia să dezbată problemele care afectează lumea, dar, printre picături, s-au relaxat în voie. George W. Bush, Nicolas Sarkozy, Silvio Berlusconi şi ceilalţi liderii din G8 au părut în vacanţă, în unele momente ale summitului. Au plantat copaci, au stat la taifas şi le-au aruncat ocheade localnicelor.

Imaginea unora dintre cei mai puternici lideri ai lumii dând la lopată pentru a planta brazi nu este chiar obişnuită. Dar a fost surprinsă la summit-ul G8 din Japonia. Deşi a muncit cam fără elan, preşedintele american a primit laudele prietenului său francez. ?Bine, George! Bună treabă!?, i-a spus Nicolas Sarkozy.

Pe terasa unui hotel, liderii G8, alături de preşedintele Comisiei Europene, au părut a fi o familie. Opt domni, preşedinţi şi premieri, şi o doamnă, cancelarul german Angela Merkel. După ce au făcut fotografia de grup, atenţia liderilor a fost atrasă de angajatele hotelului nipon, adunate la ferestre. Bush, Sarkozy, Barroso şi Berlusconi le-au răspuns drăgăstos.

CA ÎN VACANŢĂ:


La fel de relaxaţi au apărut şi la lucrările summitului, chiar dacă au discutat despre criza petrolului şi a alimentelor. Cel mai bine dispus a părut George W. Bush, aflat la doar şase luni de terminarea mandatului la Casa Albă. Contrast a făcut preşedintele Rusiei. La primul său summit G8, Dmitri Medvedev a fost tăcut şi cam timid.

Observator

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close