Antena 3 CNN Externe Discriminare în Australia. Unui medic german i se refuză rezidenţa pentru că fiul său are sindromul Down

Discriminare în Australia. Unui medic german i se refuză rezidenţa pentru că fiul său are sindromul Down

Discriminare în Australia. Unui medic german i se refuză rezidenţa pentru că fiul său are sindromul Down
31 Oct 2008   •   18:37

Caz şocant în Australia. Unui medic german i-a fost refuzată cererea de rezidenţă pentru că fiul său are sindromul Down. Potrivit autorităţilor, tratamentul copilului ar costa prea mult bugetul de stat.
Familia doctorului a ajuns în Australia în urmă cu doi ani. Toţi au primit permis de rezidenţă temporară pentru că era mare nevoie de cadre medicale în zonele rurale ale ţării. Actele expiră peste doi ani iar oamenii au aplicat pentru un permis permanent. Au fost însă, refuzaţi.
?Rolul meu aici şi contribuţia pe care o ofer comunităţii nu contează deloc, tot ce contează e că fiul meu ar putea fi costisitor.? a spus Bernhard Moeller, tatăl copilului.
Purtătorul de cuvânt al serviciului australian pentru emigrări a explicat extrem de cinic de ce s-a luat această decizie.?Cererea a fost analizată ţinându-se cont de costurile potenţiale asupra bugetului şi de serviciile la care ar avea dreptul.? a spus acesta.
Pacienţii doctorului s-au revoltat. Ei spun că motivaţia autorităţilor este absurdă şi nu îşi pot permite să piardă un medic atât de valoros.
Oamenii au contestat decizia biroului de emigrări şi aşteaptă decizia justiţiei australiene. Anual, biroul de emigrări aprobă 150.000 de cereri de rezidenţă.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Australia
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close