Antena 3 CNN Externe Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, vine la București | Anterior, a vizitat Bulgaria, unde a cerut arme pentru Ucraina

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, vine la București | Anterior, a vizitat Bulgaria, unde a cerut arme pentru Ucraina

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, vine vineri la București.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, vine la București | Anterior, a vizitat Bulgaria, unde a cerut arme pentru Ucraina
Sursa foto: Hepta.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Apr 2022   •   21:10

Vizita lui Kuleba are loc la invitația omologului român, Bogdan Aurescu.

Cei doi vor avea consultări politice și vor susține ulterior o conferință de presă, la orele prânzului.

În cursul dimineții de vineri, Dmitro Kuleba va fi primit la Palatul Victoria de premierul Nicolae Ciucă.

Joi seara, ministrul ucrainean a postat pe Twitter un mesaj în care menționează că a purtat discuții cu omologul din Republica Moldova și că salută interzicerea, de către autoritățile de la Chișinău, a panglicii ordinului "Sfântul Gheorghe", precum și a semnelor "Z"  și "V", folosite ca simbol al agresiunii Rusiei în Ucraina.

Înainte de deplasarea la București, Kuleba a întreprins, la începutul săptămânii, o vizită în Bulgaria, unde a spus că refuzul de a furniza arme țării sale echivalează cu o susținere pentru ''agresiunea rusă și exterminarea'' ucrainenilor.

''Cei care nu doresc, care ezită, care vorbesc împotriva furnizării de armament Ucrainei, practic sprijină agresiunea rusă și exterminarea cetățenilor noștri'', a spus Kuleba înainte de a-și încheia vizita în Bulgaria, țară care a refuzat să ofere arme Ucrainei.

Bulgaria este una dintre puținele țări membre ale NATO, alături de Ungaria, care refuză să ofere ajutor militar Ucrainei, în războiul declanșat de Rusia pe 24 februarie.

Guvernele de la Sofia și Budapesta consideră că printr-un astfel de ajutor militar statele lor ar putea deveni părți în conflict.

×
Subiecte în articol: Dmitro Kuleba București
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close