Antena 3 CNN Externe Doctorul întruchipat de Radovan Karadzic avea pagină pe Internet şi o biografie fictivă

Doctorul întruchipat de Radovan Karadzic avea pagină pe Internet şi o biografie fictivă

Doctorul întruchipat de Radovan Karadzic avea pagină pe Internet şi o biografie fictivă
23 Iul 2008   •   23:08

Radovan Karadzic, fostul lider al sârbilor bosniaci, a fost atât de sigur de deghizarea sa încât şi-a făcut reclamă pe internet la tratamentele sale. "Măcelarul din Bosnia" avea un site cu fotografii, pe care scrisese şi o biografie inventată a personajului pe care îl întruchipa, doctorul Dragan Dabici.

Vecinii aşa-numitului doctor Dragan Dabici nu pot crede că au locuit lângă Radovan Karadzic, cel acuzat de genocid şi crime de război. Unii dintre vecini deplâng, însă, arestarea lui Karadzic. "Sunt foarte mândru că Radovan Karadzic venea pe aici. În acelaşi timp sunt trist pentru că a fost arestat şi acum o să ajungă la Haga şi locului nu e acolo", a declarat proprietarul unui bar.

Cu un gust amar, presa sârbă a constatat că Dragan Dabic devenise unul din cei mai apreciaţi specialişti de medicină alternativă din ţară. Ba chiar avea propria pagină de internet, unde îşi făcea reclamă la tratamentele sale şi îşi postase şi o biografie fictivă. Viaţa lui Dabic era descrisă în amănunt şi nu avea nimic în comun cu a lui Karadzic.

Pe site-ul dragandabic.com, doctorul Dabic afirma că s-a născut "în urmă cu circa şase decenii, în satul Kovac din apropiere de Kraljevo". "Copiil fiind, doctorului Dabici îi plăcea să exploreze pădurile învecinate în compania bunicului său şi petrecea mult timp pe muntele Kopaonik din sudul Serbiei. Dabic şi-a părăsit satul natal pentru Belgrad, pentru ca ulterior să facă studii la Moscova, unde a obţinut o licenţă în psihiatrie", se arată în biografia fictivă.

"El a călătorit apoi în India şi în Japonia, pentru ca mai târziu să petreacă puţin timp în China, unde s-a specializat în diferite metode de medicină alternativă", se mai spune în biografie. "Doctorul a revenit în Serbia la jumătatea lui '90, pentru a deveni, aici, unul din cei mai străluciţi experţi în materie de medicină alternativă. El trăieşte al Novi Beograd, pe strada Iuri Gagarin", mai precizează textul.

Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close