Antena 3 CNN Externe Documentar Rai Uno despre rromii din Călăraşi. România, din nou în criză de imagine (VIDEO)

Documentar Rai Uno despre rromii din Călăraşi. România, din nou în criză de imagine (VIDEO)

Documentar Rai Uno despre rromii din Călăraşi. România, din nou în criză de imagine <font color=red>(VIDEO)</font>
27 Mai 2008   •   23:23

Chiar şi după alegeri, în Italia continuă dezbaterile pe marginea imigranţilor români. Zilele trecute, la televiziunea Rai Uno a fost prezentat un reportaj oripilant despre România, prin care populaţia din peninsulă să poată fi manipulată. Este vorba despre un reportaj într-un cartier din Călăraşi, ?unde trăiesc în pragul mizeriei 5.000 de oameni: 2.000 de rromi şi 3.000 de români?.

?Case vechi fără ferestre şi fără uşi. Pare că nimeni nu mai locuieşte aici. Şi, totuşi, antenele parabolice, mizeria şi gunoiul din faţa blocurilor, copiii care se joacă şi câinii care roiesc în jur dau de ştire că aici să trăieşte. E unul dintre cele mai degradate cartiere din România şi din aceste case au plecat şi s-au întors din Italia multe persoane, nefiind foarte dificil să găseşti pe cineva în zonă care să vorbească italiana?, se arată în reportajul realizat de cea mai importantă televiziune din Italia.

Documentar RAI despre rromii din Călăraşi


Prezent în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, analistul politic Valentin Stan spune că ?derbedeii politici cu discurs nazist? din Italia continuă să stimuleze xenofobia şi să transforme Italia ?într-un buncăr împotriva legislaţiei europene?. Valentin Stan a remarcat că ?românii noştri din Italia trebuie să îndure o tragedie? şi că italienii încalcă legile europene prin decretul împotriva imigranţilor. ?Este o încălcare gravă a reglementărilor europene să se ceară ca imigranţii să aibă joburi bine remunerate?, a spus Stan, adăugând şi că statele memebre nu pot stabili o sumă fixă pe care să o privească drept resurse suficiente pentru a intra în ţară.

Totodată, Valentin Stan a acuzat guvernul de la Bucureşti că îi abandonează pe românii din Italia. ?Toţi sunt vinovaţi, de la şeful statului până la ministrul de externe şi interne. Sunt oficiali ai statului român care au jurat cu mâna pe Constituţie să apere securitatea românilor?, a spus Valentin Stan. În acelaşi timp, analistul Ion Cristoiu a declarat că se aştepta la ?un protest din partea autorităţilor române la cel mai înalt nivel? şi a remarcat că Petre Roman a avut un discurs excelent în cadrul emisiunii de la RAI, unde a apărat imaginea României. ?Rromii sunt o problemă a Europei, nu a României?, a spus Petre Roman.

Antena3.ro

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close