Antena 3 CNN Externe Doi jurnalişti au pătruns în Palatul Buckingham mituind un şofer cu 1.000 de lire sterline (VIDEO)

Doi jurnalişti au pătruns în Palatul Buckingham mituind un şofer cu 1.000 de lire sterline (VIDEO)

Doi jurnalişti au pătruns în Palatul Buckingham mituind un şofer cu 1.000 de lire sterline (VIDEO)
Sursa foto: Palatul Buckingham
24 Mai 2009   •   10:25

Anchetă la Palatul Buckingham după ce doi reporteri ai publicaţiei News of the World au pătruns în zone de înaltă securitate din palat fără să fie controlaţi. Unul dintre ei susţine chiar că a urcat în maşina folosită de familia regală cu ocazia vizitelor oficiale. Cei doi jurnalişti s-au dat drept oameni de afaceri din Orientul Mijlociu şi au reuşit să pătrundă în palat mituind unul din şoferii Casei Regale cu 1.000 de lire sterline.

Contra acestei sume cei doi jurnalişti au trecut fără probleme de un punct de control şi au fost conduşi să ?viziteze? unele zone de securitate maximă din reşedinţa regală britanică. Odată pătrunşi în palat, şoferul le-a prezentat ?oaspeţilor? mai multe autovehicule folosite de membrii familiei regale şi a permis unuia dintre reporteri să urce în Bentley-ul folosit de regină în vizitele oficiale.

Pe toată durata vizitei celor doi regina s-a aflat în palat.

?Orice problemă legată de securitate este tratată cu maximă seriozitate şi vom verifica toate aceste afirmaţii?, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham, citat de BBC.

În ultimii ani au ieşit la iveală mai multe breşe în securitatea palatului. În 2003 un reporter de la Daily Mirror a fost angajat şi a lucrat timp de două luni ca valet al reginei, după ce a prezentat referinţe false. În 2004 un militant dintr-o organizaţie pentru drepturile taţilor a reuşit să pătrundă în palat şi să protesteze dintr-unul din balcoanele acestuia, deghizat în Batman.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: palatul buckingham Securitate jurnalisti
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close