Antena 3 Externe Doi reporteri de la The Sun au încercat să se sinucidă, pe fondul anchetei privind practici jurnalistice ilegale

Doi reporteri de la The Sun au încercat să se sinucidă, pe fondul anchetei privind practici jurnalistice ilegale

de S.T.    |    07 Mar 2012   •   10:29
Doi reporteri de la The Sun au încercat să se sinucidă, pe fondul anchetei privind practici jurnalistice ilegale
Sursa foto: Foto: thesun.co.uk

Doi reporteri de la tabloidul britanic The Sun au încercat să se sinucidă, în condiţiile în care poliţia intensifică ancheta privind presupuse practici jurnalistice ilegale la publicaţii ale trustului News International, relatează Financial Times, în ediţia electronică.

În urma tentativelor de sinucidre cei doi jurnalişti au fost spitalizaţi, iar cheltuielile sunt achitate de News International.

Tentativele de sinucidere intervin după intensificarea anchetei privind rolul tabloidului The Sun în scandalul de etică a presei, referitor la interceptarea convorbirilor telefonice şi dării de mită unor poliţişti.

Unsprezece jurnalişti de la The Sun au fost arestaţi sub suspiciunea că au plătit oficiali pentru informaţii. Aceştia sunt acuzaţi că au oferit plăţi ilegale unor poliţişti şi membri ai forţelor armate, după ce News Corp le-a predat anchetatorilor 300 de milioane de e-mailuri şi alte documente interne.

Aceste tentative de sinucidere ar putea spori tensiunile dintre redacţia The Sun şi Comisia de Management şi Standarde (MSC), creată de patronul trustului News Corporation, Rupert Murdoch ,pentru a efectua o anchetă internă în scandalul interceptărilor.

Cooperarea MSC cu Scotland Yard a înfuriat anumiţi jurnalişti de la The Sun, care au declarat că s-au simţit trădaţi de conducere pentru a apăra News Corp şi interesele acţionarilor săi.

News International a refuzat să facă vreun comentariu cu privire la aceste informaţii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close