Antena 3 CNN Externe Doliu naţional în Beirut, după proteste soldate cu 7 morţi

Doliu naţional în Beirut, după proteste soldate cu 7 morţi

Doliu naţional în Beirut, după proteste soldate cu 7 morţi
28 Ian 2008   •   08:02

Premierul libanez, Fouad Siniora, a decretat doliu naţional pentru ziua de luni, în urma manifestaţiilor violente de duminică, soldate cu şapte morţi. Şcolile şi universităţile vor fi închise luni. "Este vorba de un moment de tristeţe, ţara noastră trece prin clipele sale cele mai dificile", a declarat Siniora într-un comunicat. Manifestaţiile care au avut loc la Beirut, în sudul Libanului, în semn de protest faţă de penele de curent, au degenerat duminică în violenţe, în urma cărora au murit cel puţin şapte persoane, dintre care doi membri ai partidelor de opoziţie şi multe altele au fost rănite.

"Patru dintre persoanele ucise erau membri ai Hezbollah, unul al Amal, un membru al echipelor de salvare şi un civil", a declarat un reprezentant al partidului de opoziţie Amal.

Mai multe posturi de televiziune au menţionat existenţa unor persoane înarmate ascunse în clădirile învecinate locului uned aveau loc manifestaţiile.

Armata a anunţat că a demarat o anchetă pentru a descoperi circumstanţele incidentelor şi pentru a identifica vinovaţii împuşcăturilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close