Antena 3 CNN Externe Donald Trump a declarat că e dispus să se întâlnească iar cu liderul nord-coreean pentru a relua negocierile

Donald Trump a declarat că e dispus să se întâlnească iar cu liderul nord-coreean pentru a relua negocierile

Donald Trump a declarat că e dispus să se întâlnească iar cu liderul nord-coreean pentru a relua negocierile
13 Sep 2019   •   10:11

Liderul SUA, Donald Trump, a declarat că ar fi dispus să se întâlnească cu președintele nord-coorean Kim Jong Un pentru a prelua negocierile în privința denuclearizării la un moment dat în acest an. 

Declarația lui Trump a fost făcută în contextul în care liderul nord-coreean a anunțat că e dispus să reia discuțiile cu SUA luna aceasta. 

Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un s-au întâlnit de trei ori din iunie 2018 şi până în prezent.

Coreea de Nord a propus luni ca negociatorii celor două ţări să se întâlnească până la sfârşitul lunii "la o dată şi într-un loc" care să fie stabilite de comun acord, în scopul relansării discuţiilor asupra dezarmării nucleare, aflate într-un punct mort din luna februarie a acestui an.

La doar câteva ore după acest anunţ, Phenianul a testat două noi rachete cu rază scurtă de acţiune, o activitate recurentă în ultimele săptămâni.

Joi, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american Morgan Ortagus a declarat că "SUA şi comunitatea internaţională au fost unite în mesajul adresat Coreei de Nord care afirmă că provocări precum aceste trageri cu rachete nu sunt utile şi comunică dorinţa ca nord-coreenii să revină la masa negocierilor pentru a duce la bun sfârşit denuclearizarea", potrivit AFP.

Ortagus a calificat drept "încurajatoare" propunerea nord-coreeană de reluare a discuţiilor până la sfârşitul lunii."Este o declaraţie pe care o salutăm", a declarat presei purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Donald Trump Kim Jong Un presedintele SUA
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close