Antena 3 CNN Externe Două bombardiere ruseşti au survolat un portavion american

Două bombardiere ruseşti au survolat un portavion american

Două bombardiere ruseşti au survolat un portavion american
12 Feb 2008   •   15:11

Două bombardiere ruseşti au survolat la joasă altitudine, la acest sfârşit de săptămână, portavionul american USS Nimitz, care se afla în vestul Oceanului Pacific, determinând intervenţia mai multor avioane de vânătoare, a anunţat luni o sursă din cadrul Apărării americane.

Bombardierele se îndreptau către sudul Japoniei. Unul dintre acestea a survolat direct portavionul USS Nimitz, la o altitudine de 610 metri, în timp ce de-al doilea zbura în apropiere, la aceeaşi altitudine.

Patru avioane de vânătoare F-18 au fost trimise pentru a intercepta bombardierele. Aparatele F-18 le-au escortat până când acestea au părăsit zona. "Nu a existat nicio comunicare verbală între avioanele Nimitz şi cele ruseşti", a precizat sursa citată.

Aceasta este a doua oară când un bombardier rusesc survolează un portavion american. În primul incident, din iulie 2004, a fost implicat portavionul USS Kitty Hawk, în Marea Japoniei.

Nimitz, care efectua o patrulă de rutină în vestul Pacificului în momentul incidentului, se întorcea luni în portul din Sasebo, în Japonia, a precizat sursa oficială. Încă nu există informaţii referitoare la un protest al Statelor Unite emis împotriva Rusiei. La o zi după incident, secretarul american pentru Apărare, Robert Gates, s-a întâlnit la Munchen, cu vicepremeirul rus Serghei Ivanov, unde a avut loc o conferinţă pe probleme de securitate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close