Antena 3 CNN Externe Două grupări rivale de tineri s-au înfruntat într-o bătaie generală pe străzile din Bruxelles

Două grupări rivale de tineri s-au înfruntat într-o bătaie generală pe străzile din Bruxelles

Două grupări rivale de tineri s-au înfruntat într-o bătaie generală pe străzile din Bruxelles
24 Mai 2008   •   16:52

Un cartier din Bruxelles s-a transformat vineri în teren de luptă, după ce două bande rivale de tineri au hotărât să-şi încheie socotelile printr-o bătaie generală. Forţele de ordine au reuşit să pună capăt ostilităţilor abia după ce au arestat peste 150 de combatanţi. Cel puţin patru poliţişti au fost răniţi.

Bătălia a fost urmarea unor incidente spontane produse duminica trecută, după finala Cupei Belgiei la Fotbal. Câţiva fani ai echipei Anderlecht, se pare beţi, s-au încăierat cu tineri de origine străină, din cartierul cu acelaşi nume. Disputa a continuat în zilele următoare pe Internet, unde s-a lansat un apel la o bătălie de stradă care să decidă, o dată pentru totdeauna, care dintre bande este cea mai tare.

Poliţia a mobilizat în cartier peste 200 de oameni în speranţa că va preveni confruntarea. Nu a reuşit, ci dimpotrivă, poliţiştii s-au trezit şi ei atacaţi de cele câteva sute de tineri furioşi adunaţi în zonă. Aceştia nu s-au mulţumit doar cu atât şi au devastat mobilierul urban şi câteva magazine. Poliţiştii n-au mai avut de ales: au pus în funcţiune tunurile cu apă şi au arestat zeci de combatanţi, între care multe fete. Patru staţii de metrou au fost închise ca măsură de securitate.

Seara, oamenii legii au raportat că în cartier domnea „un calm relativ”. Dar bandele rivale nu aşteaptă decât un pretext pentru a se ridica din nou la luptă.

Antena 3.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close