Antena 3 CNN Externe Două tablouri furate în 2006, cadou de la Voronin pentru Medvedev

Două tablouri furate în 2006, cadou de la Voronin pentru Medvedev

Două tablouri furate în 2006, cadou de la Voronin pentru Medvedev
06 Iun 2008   •   21:28

Preşedintele Moldovei a fost primul care s-a întâlnit cu omologul rus, Dmitri Medvedev, vineri, la un summit de rang înalt de la Sankt Petersburg, şi i-a promis acestuia un cadou enigmatic. Dacă Medvedev l-a întâmpinat pe Vladimir Voronin vorbind despre “oportunitatea unui schimb de informaţii despre cum va fi dezvoltată cooperarea bilaterală”, preşedintele Moldovei l-a surprins când i-a spus omologului rus: “Am venit la Sankt Petersburg cu veşti bune, acum trei zile am confiscat două tablouri care au fost furate din Muzeul Hermitage, în 2006”.

Vestea găsirii celor două tablouri furate din Sankt Petersburg l-a bucurat pe Medvedev, un nativ din Sankt Petersburg, dar acesta nu a primit nicio informaţie despre ce tablouri este vorba şi cum au ajuns ele în Moldova. Voronin s-a rezumat să declare că acestea au fost găsite după un an şi jumătate de investigaţii.

Oficialii ruşi s-au arătat şi ei surprinşi de faptul că nu au fost informaţi imediat şi că s-a aşteptat ca aceasta să vină ca un cadou surprinză din partea preşedintelul moldovean. “Pentru că nu ne-au trimis imagini cu tablourile şi pentru că nu au cerut să fie verificate aşa cum era normal, am trimis vineri autorităţilor din Moldova o solicitare de lămurire. Încercăm totodată să îi contactăm telefonic”, a declarat Anatoli Vilkov, şeful Agenţiei Federale de Cultură, pentru agenţia Interfax.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close