Antena 3 CNN Externe Dr. House îl avertizează pe Dr. House: dependenţa de Vicodin cauzează pierderea auzului

Dr. House îl avertizează pe Dr. House: dependenţa de Vicodin cauzează pierderea auzului

Dr. House îl avertizează pe Dr. House: dependenţa de Vicodin cauzează pierderea auzului
24 Sep 2008   •   17:45

Cel mai faimos doctor de pe micul ecran, Gregory House, a primit comentarii referitoare la mesajul pe care personajul său îl trimite telespectatorilor de la... John House.

John House este medic orelist şi provine dintr-o familie de medici. Tatăl său, Howard House, este fondatorul Institutului ORL House, iar unchiul său, William House, a proiectat şi realizat primul implant auditiv.

El a atras atenţia asupra impactului pe care serialul "House MD" îl are asupra telespectatorilor. Un studiu publicat recent de Kaiser Family Foundation a arătat că mulţi oameni percep serialele medicale drept o sursă credibilă de informaţii.

În acest context, popularitatea serialului "House MD" este incontestabilă. Îngrijorarea medicului John House nu este alimentată nici de lipsa de tact a personajului Gregory House, nici de faptul în care îşi tratează pacienţii. Este dependenţa pe care dr. Gregory House o afişează în serial faţă de Vicodin.



"Aici, la clinica House, colegii mei şi cu mine am avut multe cazuri ale unor pacienţi internaţi cu dependenţă de Vicodin şi care şi-au pierdut definitiv auzul. Ajunseseră să ia între 15 şi 75 de tablete pe zi, iau auzul lor s-a deteriorat rapid. În scurtă vreme au surzit permanent", a subliniat John House.

Semnalul de alarmă al adevăratului doctor House este legat de impactul comportamentului lui Gregory House asupra miilor de telespectatori. Unii ar putea crede că abuzul acestui medicament nu are nicio consecinţă. În realitate însă consecinţele dependenţei de Vicodin sunt severe şi efectele ireversibile.

"Încă de la primul episod am încercat să le transmit producătorilor şi scenariştilor un mesaj prin care să le comunic pericolele legate de consumul de Vicodin. E destul de serios faptul că ei prezintă un medic care îşi tratează pacienţii fiind dependent de un narcotic, dar Vicodinul este foarte toxic, cauzând pierderea definitivă şi ireversibilă a auzului", a mai precizat John House.

Sursa foto: abcnews.go.com

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close