Antena 3 CNN Externe Drama unei tinere siriene: „Miliția lui al-Assad mi-a împușcat toată familia. Mă gândesc numai la trecut”

Drama unei tinere siriene: „Miliția lui al-Assad mi-a împușcat toată familia. Mă gândesc numai la trecut”

Drama unei tinere siriene: „Miliția lui al-Assad mi-a împușcat toată familia. Mă gândesc numai la trecut”
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
17 Dec 2017   •   19:38

Războiul din Siria a făcut numeroase victime. Aiysha este o fetiță care la vârsta de opt ani a rămas orfană, după ce forțele proguvernamentale i-au împușcat familia.

Fata locuia în Homes cu familia sa când a avut loc tragedia, oraș care între 2011 și 2014 era sub asediu. La acel moment, armata siriană a decis să elimine rebelii care au sfidat Guvernul. Situația din oraș era atât de periculoasă încât Aiysha și familia sa aproape că nu părăseau niciodată locuința, potrivit  Huffington Post

Trupele au luat cu asalt locuința în care Aiysha și familia sa locuiau, militarii cerându-le toate alimentele din casă.

După aceea, unul dintre soldați l-a amenințat cu pistolul pe tatăl fetei și i-a zis să coboare la parterul clădirii, unde a fost torturat.

După ce l-a ucis, soldatul s-a întors înapoi și le-a spus celorlalți membri ai familiei că și ei vor avea aceeași soară. Mama Aiyshei a izbucnit în plâns, a încercat să fugă cu cei doi copii și s-a rugat să îi lase în viață.

Mama fetei și un băiat de nouă ani au murit. Ayisha a fost rănită în abdomen de un glonț și, din cauza durerii, a leșinat. Când s-a trezit, se afla printre cadavrele celor dragi. Confuză, a ieșit din casă și a începtut să bată la ușile vecinilor. Un cuplu a primit-o în casă. Abia după trei zile au putut apela la un doctor, care le-a spus prin telefon cum să îngrijească rana fetei, după care au luat legătura cu bunica ei.

 

×
Subiecte în articol: drama impuscat familie
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close