Antena 3 CNN Externe După ce l-au extrădat în Italia, autorităţile române cer eliberarea unui olimpic la matematică

După ce l-au extrădat în Italia, autorităţile române cer eliberarea unui olimpic la matematică

După ce l-au extrădat în Italia, autorităţile române cer eliberarea unui olimpic la matematică
19 Iun 2008   •   17:00
Un tânăr român, olimpic la matematică, a fost condamnat în Italia pentru o fraudă informatică, relatează cotidianul Il Giornale. Autorităţile din România încearcă să obţină eliberarea băiatului în vârstă de 22 de ani. Bogdan Gabriel Ionescu este fiul unui inginer din cadrul Ministerului de Interne şi a câştigat Olimpiada balcanică de Matematică. Tânărul a fost capturat anul trecut la Craiova şi condamnat la trei ani şi o lună de închisoare în Italia.

Bogdan era expert în tehnica numită "phishing".
Împreună cu alţi câţiva amici, trimitea mail-uri deţinătorilor de conturi ai Poştei italiene şi obţinea datele celor vizaţi. A obţinut, astfel, 200.000 de euro.

Abia după extrădare, autorităţile din România şi-au dat seama de valoarea tânărului şi au început demersul punerii în libertate a olimpicului.

"Fraier Bogdan, dar şi noi suntem fraieri, probabil şi-au spus cei de la Bucureşti când şi-au dat seama ce valoare avea tânărul şi cât de uşor au renunţat la el doar pentru a face pe placul autorităţilor şi opiniei publice italiene", scrie Il Giornale. Autorităţile române cer repatrierea lui Bogdan pentru "reeducare", în timp ce avocatul său Piarpaolo Livio doreşte graţierea acestuia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close