Antena 3 CNN Externe După trecerea uraganului Gustav, un nou uragan, Hanna, face ravagii în Haiti

După trecerea uraganului Gustav, un nou uragan, Hanna, face ravagii în Haiti

După trecerea uraganului Gustav, un nou uragan, Hanna, face ravagii în Haiti
04 Sep 2008   •   09:26

În Haiti, numărul victimelor uraganului Hanna a ajuns la 61. Ţara, care este cea mai săracă de pe continentul american, a cerut ajutor internaţional de urgenţă, mai ales că era deja greu lovită de uraganele Fay şi Gustav. Cuba şi sudul Statelor Unite evaluează de asemenea pagubele provocate de Gustav în ultimele zile.

Hanna s-a abătut cu toată puterea asupra republicii Haiti, care nu-şi revenise încă după trecerea uraganului Gustav. Oraşul Gonaives este inundat în totalitate, iar convoaiele cu ajutoare nu pot ajunge la sinistraţi. Şi în restul ţării, sute de case s-au dărâmat, iar câteva regiuni sunt izolate din cauza podurilor prăbuşite şi a şoselelor acoperite de ape.

Uraganul Hanna a devastat şi ţara vecină, Republica Dominicană, unde peste 6000 de persoane au fost evacuate. Devenită furtună tropicală, Hanna se îndreaptă acum spre insulele Bahamas.

În Cuba, uraganul Gustav nu a făcut nici o victimă, dar a provocat pagube uriaşe. Fidel Castro, a comparat chiar amploarea dezastrului cu efectul unei bombe atomice, într-un articol publicat de presa oficială.

Gustav a lovit şi sudul Statelor Unite, unde locuitorii din New Orleans încep să revină la casele lor după ridicarea ordinului de evacuare. Primăria i-a îndemnat totuşi să nu se grăbească, deoarece alimentarea cu energie electrică nu a fost restabilită. Preşedintele Bush a vizitat ieri zona şi a elogiat autorităţile pentru reacţia mult mai rapidă decât în cazul uraganului Katrina.

Una din furtunile tropicale formate în Atlantic, Ike, a devenit şi ea, între timp, un uragan de categoria a treia. Meteorologii speră că acesta va ocoli, totuşi, zonele locuite.

Antena3

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close