Antena 3 CNN Externe Edith Piaf a fost îndrăgostită de un actor grec, arată o scrisoare descoperită în Grecia

Edith Piaf a fost îndrăgostită de un actor grec, arată o scrisoare descoperită în Grecia

Edith Piaf a fost îndrăgostită de un actor grec, arată o scrisoare descoperită în Grecia
05 Dec 2008   •   19:29

Cântăreaţa franceză Edith Piaf a fost îndragostită de actorul grec Dimitris Horn. Asta reiese dintr-o scrisoare redactată chiar de Edith Piaf în perioada imediat următoare celui de-Al Doilea Război Mondial. Scrisoarea a fost descoperită în arhiva actorului care nu îi împărtăşea dragostea cântăreţei.
Scrisoarea are patru pagini şi a ajuns la Horn prin intermediul părinţilor lui, informează AFP. "Te iubesc aşa cum nu am iubit niciodată, Taki, nu îmi lăsa inima să moară!" scria Piaf pe 20 septembrie 1946, din Ajaccio (Corsica).
Potrivit reprezentanţilor unei case de licitaţii din Grecia, scrisoarea este autentică. Când a fost găsită, alături de scrisoare se afla şi o telegramă care provenea tot de la Piaf, a mai anuţat Petros Vergos, directorul casei de licitaţie.
Scrisoarea va fi vândută pe 17 decembrie, în cadrul unei licitaţii care va avea loc la Atena. Preţul de pornire al scrisoarii este de 1.000 de euro.
În 1946, Edith Paif avea 31 de ani, iar actorul grec numai 25. Ea l-a cunoscut în timpul unui concert pe care l-a susţinut la Atena, pe 18 septembrie 1946. Idila care, evident, a început între cei doi nu a fost continuată, cel mai probabil, din cauză că Dimitris Horn nu-i împărtăşea dragostea.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close