Antena 3 CNN Externe Egiptul a deschis graniţa cu Gaza pentru a evacua răniţii

Egiptul a deschis graniţa cu Gaza pentru a evacua răniţii

Egiptul a deschis, sâmbătă, granița sa terestra cu Gaza și a trimis zece ambulanțe în enclava palestiniana pentru a evacua și trata în spitalele sale palestinieni răniti în bombardamentele israeliene.

Egiptul a deschis graniţa cu Gaza pentru a evacua răniţii
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    15 Mai 2021   •   16:15

Preşedintele egiptean Hosni Mubarak a ordonat deschiderea punctului de frontieră Rafah la graniţa cu Gaza pentru a livra ajutor umanitar şi a deschide accesul pentru cei ce au nevoie de tratament medical.

 Egipt şi Israel şi-au închis graniţele cu Fâşia Gaza după ce Hamas a preluat controlul enclavei în iunie 2007. Blocada a dus la o deteriorare drastică a situaţiei umanitare în Gaza.

Punctul de trecere de la Rafah dintre Egipt și Fâșia Gaza este singurul punct de comunicare al teritoriului palestinian cu lumea care nu este controlat de Israel.

Ultimul bilanț al autorităților palestiniene indică 139 de morți, între care 39 de copii, și aproape 1000 de răniți în raidurile israeliene din Gaza, începând de luni, iar statul evreu a anunțat moartea a nouă israelieni, între care un copil și un membru al armatei.

Reprezentând mare parte din minoritatea creştină din Orientul Mijlociu, Biserica Ortodoxă Coptă a solicitat sâmbătă "tuturor părţilor" să negocieze "pentru a evita o baie de sânge".  

Vineri, Ahmed al-Tayeb, marele imam din Al-Azhar, instituţie respectată a islamului sunit, a lansat o campanie de susţinere pentru palestineni.

"Chem popoarele lumii şi liderii lor să susţină poporul palestinian paşnic şi oprimat în cauza sa legitimă şi justă pentru a-şi recupera drepturile, pământul şi locurile sfinte", a scris şeicul pe reţelele de socializare.          

×
Subiecte în articol: palestina Israel razboi Egipt
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close