Antena 3 CNN Externe Egipt. Un avion al Forţelor aeriene britanice dispărut în 1942 a fost descoperit în deşert

Egipt. Un avion al Forţelor aeriene britanice dispărut în 1942 a fost descoperit în deşert

Egipt. Un avion al Forţelor aeriene britanice dispărut în 1942 a fost descoperit în deşert
Sursa foto: Foto: iwm.org.uk
12 Mai 2012   •   15:18

Un avion al Forţelor aeriene britanice (RAF), dispărut deasupra Egiptului în iunie 1942, a fost găsit într-un deşert din vestul ţării, a anunţat sâmbătă ambasada Marii Britanii la Cairo, citată de AFP.
   
Avionul de vânătoare de fabricaţie americană, de tip Kittyhawk P-40, a fost descoperit în urmă cu câteva săptămâni, în timpul unei misiuni de explorare minieră, a declarat ataşatul pentru Apărare al ambasadei, căpitanul Paul Collins.
   
Aparatul, care a efectuat cel mai probabil o aterizare de urgenţă "impecabilă", este "practic intact şi într-o stare de conservare uimitoare", a precizat el.
   
Pilotul său, sergentul Dennis Copping, a părăsit probabil avionul luând şi aparatul radio, iar corpul său nu a fost găsit, a adăugat acesta.
   
O serie de demersuri au fost făcute pe lângă armata egipteană, care este responsabilă cu această zonă, pentru a efectua cercetări. "El are probabil o familie undeva, trebuie rezolvată această problemă", a declarat căpitanul Collins.
   
Regiunea a cunoscut bătălii importante, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, între forţele germane şi cele britanice, în special la Tobruk (Libia) şi el-Alamein (Egipt).

×
Subiecte în articol: Egipt desert avion avion de vanatoare
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close