Antena 3 CNN Externe Eliberarea celor 15 ostatici din Columbia, filmată de un membru al armatei columbiene (VIDEO)

Eliberarea celor 15 ostatici din Columbia, filmată de un membru al armatei columbiene (VIDEO)

Eliberarea celor 15 ostatici din Columbia, filmată de un membru al armatei columbiene (VIDEO)
05 Iul 2008   •   12:52

Presa şi-a exprimat îndoiala cu privire la modul în care a fost eliberată Ingrid Betancourt, după mai bine de şase ani de detenţie. Potrivit unui post de radio elveţian, gherilele FARC ar fi primit nu mai puţin de 20 de milioane de dolari pentru eliberarea lui Betancourt şi a altor 14 ostatici. Autorităţile columbiene au negat informaţiile şi au dat publicităţii imagini filmate în timpul operaţiunii de eliberare.

În înregistrarea de trei minute se pot vedea ostaticii, care au mâinile legate, cum traversează un platou pentru a ajunge la elicopter. Camera fixează apoi figura unui militar american, ostatic de 5 ani, care transmite un mesaj familiei sale. Următoarele cadre sunt filmate în elicopter, când ostaticilor li se spune că au fost eliberaţi. A urmat o explozie de bucurie.



Ministrul columbian al Apărării a decis difuzarea imaginilor pentru a dovedi că a fost vorba de o operaţiune de comando reală. Oficialul a subliniat că Statele Unite nu au fost implicate. Autorităţile columbiene, la fel ca şi cele americane, au negat vehement informaţiile conform cărora ar fi fost oferită o răscumpărare în schimbul eliberării ostaticilor.

Fostă candidată la preşedinţia Columbiei, Ingrid Betancourt a fost ţinută ostatică de gherilele FARC timp de şase ani. Eliberarea sa şi a altor 14 ostatici a fost posibilă în urma unei operaţiuni de amploare a armatei columbiene. Fosta ostatică a revenit în Franţa, la familia sa. Ea a fost întâmpinată, la aeroport, de preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi de soţia acestuia, Carla Bruni.

Antena 3

×
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close