Antena 3 CNN Externe Emirul Kuwaitului a dizolvat Parlamentul şi a convocat alegeri anticipate

Emirul Kuwaitului a dizolvat Parlamentul şi a convocat alegeri anticipate

Emirul Kuwaitului a dizolvat Parlamentul şi a convocat alegeri anticipate
19 Mar 2008   •   17:55

Parlamentul Kuwaitului a fost dizolvat miercuri de Emirul ţării, iar alegerile anticipate vor fi organizate în mai. Jassem al-Kharafi, preşedintele Parlamentului, a fost informat despre decizia de dizolvare, care urmează să fie publicată în presa oficială. Miercuri seara, şeicul Sabah al-Ahmad al-Sabah, Emirul Kuwaitului va face anunţul dizolvării Parlamentului şi convocării alegerilor anticipate într-un discurs transmis la televiziune.

Decizia dizolvării Parlamentului intervine după demisia Guvernului, în urmă cu două zile, la mai puţin de un an de la începerea mandatului. Şeicul Sabah avea două opţiuni în urma dizolvării Cabinetului, fie formarea unui nou Guvern, fie dizolvarea Parlamentului şi organizarea de alegeri anticipate.

Parlamentul kuwaitian a fost dizolvat de patru ori de la formarea ţării, în 1963. Predecesorii lui Sabah au suspendat activitatea Legislativului timp de şase ani în 1986 şi cinci ani, în 1976. Mohammad Jassem al-Saqr, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlament crede că dizolvarea Parlamentului "este o decizie greşită."

Criza a paralizat activitatea politică din Kuwait, amânând reformele economice într-un stat membru al Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC).

Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close