Antena 3 CNN Externe Epidemie de oreion în Republica Moldova

Epidemie de oreion în Republica Moldova

Epidemie de oreion în Republica Moldova
05 Apr 2008   •   15:43

Peste 2.500 de persoane bolnave de oreion au fost spitalizate numai săptămâna aceasta în Republica Moldova. Mai grav este că vaccinurile sunt pe terminate, iar numărul cazurilor creşte de la o zi la alta. Peste 100.000 de oameni, majoritatea adolescenţi, au făcut oreion în acest sezon, iar numărul lor este în creştere. Este cea mai mare epidemie de oreion din ultimii zece ani. Situaţia este cu atât mai alarmantă cu cât spitalele au rămas fără vaccinuri contra oreionului.

Zilnic, numai în spitalele din Chişinău, sunt internaţi peste 100 de bolnavi de oreion. Clinicile sunt supraaglomerate, iar medicii fac cu greu faţă situaţiei, mai ales că dozele de vaccin nu sunt suficiente. Organizatia Mondială a Sănătăţii şi-a trimis reprezentanţii ca să evalueze situaţia din Republica Modova şi să găsească o soluţie pentru stoparea epidemiei. Susan Hahne, medic la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a declarat că „Este neobişnuit să existe atât de multe cazuri de oreion. Am încercat să aflăm motivele pentru care această boală afectează Moldova. Am făcut nişte studii pe care le vom preda mâine Ministerului Sănătăţii şi am aflat că majoritatea celor bolnavi au fost vaccidenţi o dată.”

Pentru a stopa epidemia de oreion sunt necesare, însă, peste şase sute de mii doze de vaccin. Ministerul Sănătăţii de la Chişinău nu dispune deocamdată de bani pentru a le procura dozele necesare.

Antena 3

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close