Antena 3 CNN Externe Erupţia violentă a unui vulcan provoacă panică în Chile. Două oraşe sunt evacuate (FOTO)

Erupţia violentă a unui vulcan provoacă panică în Chile. Două oraşe sunt evacuate (FOTO)

Erupţia violentă a unui vulcan provoacă panică în Chile. Două oraşe sunt evacuate <font color=red>(FOTO)</font>
06 Mai 2008   •   22:23

Erupţia violentă a unui vulcan din Chile, într-o regiune din sudul ţării, a alertat autorităţile. Guvernul a cerut evacuarea completă a două oraşe aflate în pericol. Mii de oameni şi-au părăsit în grabă locuinţele şi se îndreaptă către regiuni mai sigure. Situaţia s-a agravat după ce vulcanul a început să erupă, săptămâna trecută.

IMAGINI SPECTACULOASE CU ERUPŢIA VULCANULUI



În zonă au fost auzite explozii puternice, iar coloana de fum şi cenuşă s-a văzut până în Argentina, ţara vecină. De mai multe zile, oraşele din apropierea vulcanului sunt acoperite de un strat gros de cenuşă iar străzile, casele şi maşinile par înzăpezite.



Nu se poate ieşi pe stradă fără protecţie, aşa că oamenii ies din case doar cu măşti, din cauza fumului care a făcut aerul irespirabil.



Mii de oameni din alte două oraşe acoperite de cenuşă şi-au părăsit casele iar un oraş, situat la 10 kilometri de vulcan a fost evacuat.

Culturile agricole sunt de asemenea compromise de cenuşa vulcanică. În Chile se află mai mult de o sută de vulcani activi iar 20 dintre ei sunt oricând gata să erupă.



Sursa foto: Daily Mail

Antena3.ro

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close