Antena 3 CNN Externe Escală pe malul Senei. Flacăra olimpică a ajuns la Paris

Escală pe malul Senei. Flacăra olimpică a ajuns la Paris

Escală pe malul Senei. Flacăra olimpică a ajuns la Paris
07 Apr 2008   •   10:42

Flacăra olimpică a ajuns, duminică seară, la Paris, după o escală agitată la Londra. În capitala Marii Britanii, au fost arestaţi 36 de manifestanţi. Proteste similare sunt aşteptate şi la Paris. La mai puţin de o oră de la start, un protestatar a încercat să pună mâna pe torţa olimpică în capitala Franţei, dar a fost imobilizat de poliţişti. După puţin timp, doi indivizi au ieşit din mulţime, încercsă stingă flacăra cu un extinctor. Pentru a apăra torţa, oamenii de ordine ai Comitetului Olimpic Chinez au făcut zid în jurul purtătoarei -  

Drumul flăcării poate fi descris ca haotic. Gărzile de corp chineze şi poliţiştii au avut mult de lucru cu manifestanţii. Televiziunea chineză de stat a transmis, în direct, trecerea flăcării prin Londra şi nu a putut evita imaginile cu protestele, care au fost văzute, astfel, şi de publicul din China. Totuşi, programul a fost respectat şi flacăra a ajuns în Greenwich, la ora stabilită.

În timp ce flacăra făcea turul de onoare prin Londra, exilaţii tibetani şi simpatizanţii purtau o "flacără alternativă" prin alte cartiere ale Londrei, totul pentru a demonstra că nu au nimic împotriva torţei. ci doar înpotriva politicii guvernului chinez.

În acest timp, la reşedinţa din India a lui Dalai Lama, călugării budişti continuă să se roage pentru victimele represiunii din martie. Dalai Lama a reafirmat, însă, că se opune boicotării Jocurilor Olimpice de la Beijing.

Antena3.ro

×
Parteneri
Filmul bătăii din Parlament dintre Florin Roman şi Dan Vîlceanu
x close