Antena 3 CNN Externe Everest. Torţa olimpică a ajuns în vârful lumii (FOTO)

Everest. Torţa olimpică a ajuns în vârful lumii (FOTO)

Everest. Torţa olimpică a ajuns în vârful lumii <font color=red>(FOTO)</font>
08 Mai 2008   •   09:54

Flacăra olimpică a ajuns, joi dimineaţă, pe cel mai înalt vârf din lume, muntele Everest. Este cel mai controversat traseu al torţei, pe teritoriul Chinei. Ceremonia a stârnit nemulţumirea a sute de alpinişti, care sunt blocaţi într-o tabără din Nepal, din cauza măsurilor de securitate. Printre ei se află şi românul Constantin Lăcătuşu.

Galerie foto ŤFlacăra Olimpică, în vârful lumiiť

Alpiniştii chinezi au început ascensiunea miercuri seară, cu o întârziere de o săptămână, după ce o furtună de zăpadă a împiedicat startul ceremoniei. Includerea Everestului în traseul flăcării olimpice a suscitat vii proteste, mai ales că muntele este parţial situat în Tibet.



Pentru a evita orice manifestaţie pentru independenţa Tibetului, China a desfăşurat importante dispozitive de ordine şi interzice orice altă expediţie pe vârful Everest. Şi ţara vecină, Nepalul, a interzis accesul alpiniştilor pe versantul sudic al muntelui. Peste 200 de alpinişti sunt blocaţi într-o tabără de la 5000 de metri altitudine, sub pază militară. Printre ei se află şi primul român care a cucerit Everestul, Constantin Lăcătuşu. Alpinistul este blocat de aproape 2 săptămâni şi nu are voie să folosească telefonul.

Alpiniştilor li s-a interzis orice formă de comunicare cu exteriorul până când flacăra olimpică nu coboară de pe cel mai înalt vârf din lume.

Sursa foto: Xinhua

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close