Antena 3 CNN Externe Executivul european suspectează crearea unui cartel al companiilor de transport aerian

Executivul european suspectează crearea unui cartel al companiilor de transport aerian

Executivul european suspectează crearea unui cartel al companiilor de transport aerian
21 Dec 2007   •   15:05

Un mare număr de întreprinderi din statele membre ale Uniunii Europene sunt suspectate că ar face parte dintr-o uniune monopolistă de transporturi aeriene de mărfuri. Până acum, societăţile de transport aerian nu au fost identificate, dar compania scandinavă SAS a anunţat că a fost informată de către Bruxelles, că filiala sa SAS Cargo face obiectul unei anchete ca urmare a încălcării normelor europene privind concurenţa neloială.

Companiile care vor fi găsite responsabile de crearea unui cartel vor avea la dispoziţie câteva luni pentru a face dovada nevinovăţiei lor. Argumentele lor vor fi prezentate în scris sau vor fi susţinute în cadrul unor audieri la Bruxelles.

Vineri, Comisia Europeană a adoptat cea de-a şasea versiune actualizată a listei comunitare a companiilor aeriene interzise în Uniunea Europeană. Prin această actualizare, Comisia ridică interdicţia impusă companiei Blue Wing Airlines din Surinam si restricţiile de exploatare impuse companiei Pakistan International Airlines. În aceeaşi ordine de idei, această actualizare acordă o importanţă deosebită transportatorilor individuali TAAG Angola Airlines, Mahan Air si Ukrainian Mediterranean Airlines, care au făcut progrese semnificative către adoptarea măsurilor necesare pentru a aborda cauzele care stau la baza deficientelor lor în materie de siguranţă.

Cu toate acestea, toţi transportatorii mentionaţi, împreună cu cei care sunt retraşi de pe lista, vor continua să facă obiectul unor inspecţii prioritare la sol pe aeroporturile comunitare, pentru a se asigura respectarea standardelor de siguranţă relevante de către aceştia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close